В Ascet Shipping розповіли про роботу своїх миколаївських терміналів під час війни: за сім місяців експортували 70 тисяч тонн зернових

Компанії Ascet Shipping за сім місяців роботи як «сухий порт» вдалося експортували 70 тисяч тонн зернових. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Група компаній Ascet Shipping надає повний спектр послуг з логістики, транспортування та експедирування зернових. До 24 лютого 2022 року фірма була найбільшим оператором порту Бердянська, однак після тимчасової окупації міста компанія релокувала виробничі потужності на захід України і нині працює в усіх діючих українських портах, зокрема й Миколаєві. 

Поки Миколаїв закритий для заходу суден, термінал Ascet Shipping працює в режимі сухого порту, повідомив представник компанії Андрій Стахурський.

— Компанія Ascet Shipping не припиняла свою роботу протягом всього останнього року, а з липня місяця, початку старту «зернової угоди» працює як сухий порт. Ми памʼятаємо як фермери півдня України збирали врожаї з ризиком для життя. Наразі створюємо найвигідніші умови для аграрного бізнесу, – каже він.

За його словами, наразі в компанії працює більше 200-200 людей: «Крім цього, компанія є соціально відповідальним бізнесом і намагається зберегти і зберігає кадри людського ресурсу». 

Наразі компанії вдається перевозити близько 8 тисяч тонн зернових на місяць. З червня 2022 року по січень 2023 року фірма експортувала 70 тисяч тонн зерна. В планах – досягти показників експорту у 100 тисяч тонн. 

— Кожного дня, кожної години вона змінюється – зерно постачається на склади, на відвантажувальні пункти. Наприклад, з цього складу сухого порту воно відвантажується до портів Великої Одеси: «Дунай», «Ізмаїл», «Одеса», – додав Андрій Стахурський.

Окрім морських перевезень компанія почала займатися відправленням вантажів залізничним та автомобільним транспортом, а також налаштувала експортну логістику зернових з України через порти Дунаю та країни Європейського Союзу. 

— У нас тут є велика потужність зберігання. Це більше 100 тисяч тонн зернових. Маємо вивантажувальний комплекс залізничних вагонів, автотранспортних засобів. І, власне, лабораторія для дослідження якості зернових, – каже Андрій Стахурський.

За його словами, компанія Ascet Shipping також займається волонтерством та підтримує ЗСУ: «Компанія допомагала також зміцнювати обороноздатність міста та області. Вона надала свої транспортні засоби, допомагала людськими ресурсами. Досі продовжує допомагати і військовим спецпідрозділам, і армії загалом.

Раніше повідомлялося, що поки порти Миколаєва закриті для заходу суден, термінал Ascet Shipping змінив формат роботи та працює як «сухий порт».

View full version