Маск планує побудувати власне місто-утопію в Техасі

Американський мільярдер Ілон Маск планує побудувати у штаті Техас власне місто-утопію під назвою Снейлбрук.

Про це пише The Wall Street Journal.

За інформацією людей, знайомих з проєктом, під час зустрічей із землевласниками та агентами з нерухомості Маск і співробітники його компаній описали своє бачення міста як утопію вздовж річки Колорадо, де його співробітники могли б жити і працювати.

Нове місто хочуть розташувати поряд з обʼєктами, які нині будують Boring і SpaceX. Там уже є кілька модульних будинків, басейн, відкритий спортивний майданчик і тренажерний зал, а на стовпах висять таблички з написом: «Ласкаво просимо, Снейлбрук, штат Техас, приблизно 2021». Ілон Маск хоче перетворити це поселення на повноцінне місто.

За даними джерел WSJ, Маск, його колишня дівчина, співачка Граймс, Каньє Вест і архітектурний дизайнер Веста минулого року кілька разів обговорювали, як може виглядати місто Маска. На цих зустрічах навіть розробили деякі візуальні макети.

У планах також є проєкт приватного житлового комплексу для пана Маска, який побудують неподалік майбутнього міста.

Відповідно до законодавства Техасу, місто має мати принаймні 201 жителя, перш ніж воно зможе подати заявку на реєстрацію, а потім отримати дозвіл від судді округу. За словами місцевого прессекретаря, округ Бастроп, де має розташуватися Снейлбрук, поки не отримував заявок від Маска чи його компаній.

Нагадаємо, Tesla знизила ціни на два свої найдорожчі електромобілі в США через кілька днів після того, як генеральний директор Ілон Маск заявив, що недавнє зниження цін на інші моделі призвело до попиту.

View full version