У Миколаєві ворожого корегувальника засудили до 11 років за гратами

У Миколаєві старшого майстра виробничої дільниці держпідприємства «Зоря»-«Машпроект» засудили до 11 років увʼязнення за коригування ворожих обстрілів.

Про це йдеться у вироку Заводського районного суду Миколаєва від 6 березня.

Наприкінці грудня 2021 року для сепаратистів міста та області створили спеціальний Telegram-канал, який на початку вторгнення налічував понад 13 тисяч підписників. Там збирали дані про обстріли та переміщення зброї, розташування ЗСУ. Ця інформація мала передаватися окупантам.

У період із кінця травня до кінця червня 2022 року обвинувачена неодноразово повідомляла адмінів про наслідки обстрілів і місцезнаходження захисників. Вона поширювала повідомлення, які виправдують військову агресію РФ, глорифікують окупантів і дискредитують українську армію.

За адресами, які вказувала жінка, окупанти обстрілювали ракетами берегову лінію мікрорайону Матвіївка, а також пошкодили промислові складські приміщення.

У судовому засіданні громадянка свою вину визнала тільки у виправдуванні збройної агресії. Обвинувачена запевняла, що тільки коментувала пости інших користувачів і не була їх безпосереднім автором.

Однак жінку засудили до 11 років позбавлення волі.

Нагадаємо, мешканцю Снігурівки, який співпрацював з військовими РФ та торгував краденими автозапчастинами, загрожує до п’яти років ув’язнення.

View full version