Українці підтримали петицію про обов‘язкове статеве виховання у школах

Звернення щодо впровадження обов’язкового статевого виховання в систему української освіти на сайті президента набрало необхідну кількість підписів – понад 25 тисяч.

Відповідна інформація міститься на сайті ОП.

Петицію ініціювали онлайн-ресурс «Гендер в деталях» і громадський альянс «Політична дія жінок».

— В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести, – йдеться у тексті петиції.

Підписанти закликають сприяти розробці програм статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам, і у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти. Тепер петицію має розглянути президент України Володимир Зеленський. 

— Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту. Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти, – підкреслили автори петиції.

Нагадаємо, ще у 2020 році опитування показало, що 84% батьків підтримують сексуальну освіту в школах, але ще мають певні стереотипи.

View full version