«Укренерго» просить українців не долучатися до акції «Година Землі»

В «Укренерго» закликають не долучитися до еко-ініціативи «Година Землі», оскільки масове вимкнення світла не допомагає економити електроенергію, а навпаки шкодить енергосистемі.

Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

— Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» та в певний час масово вимкнути світло - це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, натомість може дуже зашкодити енергосистемі, – сказано в повідомленні.

У компанії пояснюють, що кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої. Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання.

Якщо ця акція буде підтримана багатьма людьми, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - інакше кажучи, відключати енергоблоки, що працюють.

— Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, отримали значні пошкодження від ударів Росії. Різке вимкнення, а потім увімкнення - коли «Година Землі» завершиться – це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми, – додають у компанії.

У пресслужбі також додали, що найкращою допомогою кожного є щоденне економне використання електроенергії в пікові ранкові та вечірні години.

Нагадаємо, що Миколаївським енергетикам передали 680 тонн обладнання і матеріалів для проведення ремонтних робіт.

View full version