Українські фахівці-кінологи розпочали спеціалізований курс підготовки в Іспанії

Фахівці-кінологи Державної прикордонної служби України та Державної митниці почали вивчати спеціалізований курс підготовки на базі Кінологічного центру Громадянської гвардії Іспанії.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

— Прикордонники вже провели перші заняття зі службовими собаками з встановлення контакту та зосередження уваги собаки на інструкторі, – йдеться в повідомленні

У ДПСУ зазначили, що заняття містили теоретичну та практичну частину. За кожним кінологом іспанські інструктори закріпили собак породи малінуа та німецької вівчарки.

На 4-місячне навчання кінологів кілька днів тому вибули до Іспанії шестеро українських прикордонників та двоє представників митної служби.

Ця комплексна чотиримісячна навчальна програма спрямована на вдосконалення методологій навчання собак Держприкордонслужби та Держмитслужби з виявлення зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Ініціатива проведення навчання є частиною позабюджетного проєкту ОБСЄ, що фінансується Європейським Союзом, урядами Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Словаччини, а також за підтримки Литви та Польщі.

Нагадаємо, що прикордонники-кінологи отримали захисну амуніцію для службових собак. Чотирилапим захисникам передали бронежилети, захисні окуляри, навушники, взуття, медикаменти.

View full version