Ascet Shipping планує побудувати зерносховище на 5 тисяч тонн біля Ізмаїлу

Компанія Ascet Shipping повідомила, що починає будівництво зерносховища, розрахованого на 5 тисяч тонн біля Ізмаїлу, де розташований найбільший український порт на Дунаї.

Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії в Facebook.

Там запевняють, що «це не тільки створить нові робочі місця, але й допоможе державному підприємству впоратися з потоком відвантажень, що різко зріс через війну».

Як уточнює Інтерфакс-Україна, у 2022 році Ascet Shipping забезпечила перевалку 500 тисяч тонн зернових.

Компанія після початку повномасштабного російського вторгнення розпочала роботу в п’яти нових для неї портах: Одесі, Ізмаїлі, Рені, Білгород-Дністровському та Кілії, тоді як її основні потужності в Бердянському морському порту опинилися в окупації.

— Ми розвиваємо нашу інфраструктуру, беремо в оренду складські потужності та інвестуємо у будівництво нових в Одесі та портах Дунаю — нових для нас напрямках. Починаючи з січня, плануємо на 50% збільшити загальний обсяг перевалки, – зазначала компанія наприкінці 2022 року.

Нагадаємо, що поки порти Миколаєва закриті для заходу суден, термінал Ascet Shipping змінив формат роботи та працює як «сухий порт». В компанії також розповіли, що за сім місяців роботи як «сухий порт» їм вдалося експортували 70 тисяч тонн зернових.

View full version