Керівництво Житомирської митниці викрили на системній корупції, — СБУ

Служба безпеки України з'ясувало, що керівництво Житомирської митниці систематично «обкладало даниною» місцевих бізнесменів. Цю схему організувала начальниця митниці.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Правоохоронці не називають імені начальниці митниці, однак, згідно із відкритими джерелами, установу очолює Ольга Ільїнська. За даними слідчих, керівниця митниці залучила як посередників до схеми одного із начальників відділів митниці та місцевого брокера. Вони вимагали хабарі від місцевих бізнесменів, які імпортували в Україну різноманітні товари.

В обмін на це посадовці обіцяли не створювати штучних перешкод при митному оформленні вантажів. А ось у разі відмови чиновники погрожували додатковими перевірками, затягуванням часу і простоями, стверджують правоохоронці.

Співробітникам СБУ вдалося задокументувати два факти отримання хабарів. Зокрема, під час спецоперації начальницю митниці, начальника відділу контролю митної вартості та митного брокера затримали під час одержання чергової частини хабаря.

Фігурантам готуються повідомити про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За це загрожує від п’яти до десяти років ув'язнення, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, справу чиновниці Держгеокадастру Миколаївщини, яка вимагала хабар за реєстрацію землі, скерували до суду.

View full version