Більшість приміщень в освітніх закладах Миколаївської області придатні для укриттів, – ОВА

Більша частина приміщень в освітніх закладах Миколаївської області придатна для використання їх в якості бомбосховищ та найпростіших укриттів.

Про це повідомили в пресслужба Миколаївської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що на балансі закладів освіти знаходяться 156 захисних споруд. Працівники ДСНС обстежили 309 приміщень з метою встановлення можливості їх використання як найпростіших укриттів, і позитивні висновки отримали 173 приміщення.

Також триває робота з облаштуванням укриттів у закладах освіти, що дозволить забезпечити безпеку для дітей та педагогічного персоналу в разі загрози.

— Триває відновлення та облаштування 238 пошкоджених та зруйнованих освітніх закладів. Через проєкт ПРООН розглядається можливість відновлення 63 закладів. Також триває робота з облаштування укриттів, зокрема, очікуються кошти державної субвенції, які будуть спрямовані на відновлення та будівництво укриттів в освітніх закладах. Також UNICEF розглядає можливість приведення у відповідність до всіх вимог бомбосховища у восьми закладах освіти, – повідомили в пресслужбі.

Крім того, відкрито три інклюзивно-ресурсні центри у Дорошівській, Радсадівській та Степівській територіальних громадах.

— У Миколаєві реалізовується проєкт Saved з облаштування п’яти digital learning centers (DLC) у кожному районі міста. DLC являє собою повністю облаштований клас для проведення занять, майстер-класів, семінарів для дітей та вчителів. Проєкт завершиться у травні 2023 року. Планується відкрити ще 10 центрів DLC в області до серпня цього року, – зазначили у відомстві. 

Більш як 11600 педагогічних працівників продовжували надавати дітям освітні послуги, незалежно від їх місцеперебування;  забезпечено виплату заробітної плати в усіх закладах освіти, у тому числі майже 700 педагогам на окупованих територіях; для підвезення школярів 13 громадам Миколаївщини було передано 17 автобусів; для організації дистанційного навчання протягом 2022 року педпрацівники закладів освіти області отримали 6 536 ноутбуків, здобувачі освіти – 1844 планшети.

Нагадуємо, що з квітня починається реєстрація на національний мультипредметний тест (НМТ). 
View full version