ЗСУ суттєво потіснили окупантів на Кінбурнській косі, — Гуменюк

Українські захисники потіснили російських окупантів на Кінбурнській косі, попри те, що іноді росіяни обстрілюють Дніпровсько-Бузький лиман з артилерії.

Про це повідомила спікер Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі «Еспресо».

За її словами, українські військові працюють досить успішно, про що свідчить «певна інформація». Проте, вона зауважила, що про успіхи розповідати ще зарано, тому «робота продовжується».

— А звітувати будемо трошки пізніше. У загальному можу зазначити, що ми суттєво потіснили ворога на Кінбурнській косі, – йдеться в повідомленні.

Наталія Гуменюк зауважила, що раз на дві доби противник наважується «витягнути артилерійську установку», аби позначити свою присутність на західній частині Кінбурнської коси й обстріляти Дніпровсько-Бузький лиман, натякаючи на контроль за морськими транспортними шляхами: «Однак стійкого перебування ворога там не фіксується».

Вона зауважила, що ворожі сили скупчуються ближче до материкової частини, де ховаються за місцевим населенням.

Нагадаємо, в українській розвідці натякнули, що звільнення Кінбурнської коси від російських окупантів можна очікувати вже влітку 2023 року.

Водночас військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що на Кінбурнській косі в окупантів склалася «суїцидальна патова ситуація». Він прогнозує, що невдовзі на там може статися ще один «жест доброї волі» росіян.

Як відомо, у Миколаївській області залишаються окупованими всього три населені пункти, які знаходяться на території Кінбурнської коси. Наразі Сили оборони України продовжують бойову роботу щодо звільнення цієї території, військова операція проводиться у режимі тиші.

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого». Це також підтвердила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Наразі Збройні сили продовжують завдавати вогневого ураження по окупантам на півострові. Зокрема, українські захисники вразили район зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян на Кінбурнській косі, а також знищити там російських загарбників та ворожу техніку. 

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

View full version