«Погода сьогодні військова»: Макрон заявив, що зараз не час для переговорів України та РФ

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном заявив, що зараз не час для переговорів України та Росії, і Пекін це розуміє.

Про це французький лідер розповів в інтерв'ю французькому виданню Les Échos.

— Думаю, що Китай робить те ж саме спостереження, що і ми, а саме, що сьогодні погода військова. Українці чинять опір, а ми їм допомагаємо. Зараз не час для переговорів, навіть якщо ми їх готуємо і якщо ми повинні розставити віхи, – сказав Еммануель Макрон.

За його словами, в цьому і є мета діалогу з Китаєм — закріпити спільні підходи. Макрон також під час зустрічі з Сі Цзіньпіном наголосив на важливості підтримки принципів Статуту ООН, гуманітарного права та захисту дітей, прагнення до міцного миру, а також обговорив питання ядерної енергетики, у тому числі розміщення російської ядерної зброї в Білорусі.

— Чи є Україна пріоритетом для китайської дипломатії? Можливо, ні. Але цей діалог дозволяє пом’якшити почуті нами коментарі щодо самозаспокоєності з боку Китаю щодо Росії, – сказав французький лідер в інтерв'ю.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав президента Китаю Сі Цзіньпіна вплинути на свого близького союзника Росію з метою припинити війну в Україні. Тоді як президент Китаю відповів, що сподівається на швидке проведення мирних переговорів двома сторонами.

View full version