Білорусь знову закликає до перемир’я у російській війні проти України

Глава МЗС Білорусі Сергій Алейник у середу, 12 квітня, закликав «негайно» оголосити перемир’я між країною-агресором Росією та Україною та розпочати переговори.

Про це пише пресслужба МЗС Білорусі у Twitter.

— Позиція Мінська щодо України однозначна: треба зупинити загибель людей, негайно оголосити перемир'я та розпочинати переговори — що раніше, тим краще, – заявив він під час візиту до Будапешту.

Алейник додав, що Білорусь та Угорщина, нібито, «знаходяться на боці миру». За його словами, Мінськ нібито «докладав і буде докладати всіх можливих зусиль для деескалації конфлікту».

— Ми ніколи не створювали проблем ні сусідам, ні іншим країнам. Не робимо цього й зараз. Білорусь – виключно миролюбна країна, – вважає глава білоруського МЗС.

31 січня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявляв, що бойові дії в Україні «треба припинити» і оголосити «перемир'я».

Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що переговори з Москвою можливі лише після того, як російські окупаційні війська покинуть українську територію, припинять бомбардування та вбивства. У Білому домі говорили, що не бачать ознак, що Росія готова до справжньої дипломатії та продовжать допомагати Києву на полі бою.

 
 
View full version