Судитимуть російського окупанта, який знущався та катував жителів Херсонщини

Російського військового судитимуть за катування мирних мешканців під час тимчасової окупації Херсонської області.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Під час слідства було встановлено, що з початку окупації російськими загарбниками Херсонської області військовослужбовець одного з підрозділів Збройних сил РФ був призначений так званим  «‎комендантом – начальником гарнізону»‎, який дислокувався у смт Лазурне.

Відтак до підпорядкування псевдокомендатури увійшли населені пункти Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

Він особисто, а також надаючи вказівки та накази, брав участь у затриманні і катуванні місцевих мешканців із проукраїнською позицією, незаконно захоплював нерухомість.

За даними правоохоронців, обвинувачений разом зі своїми спільниками –російськими військовими, затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району. Його утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту.

Таким чином росіяни вимагали від чоловіка надати інформацію щодо проукраїнських активістів та місцевих мешканців, а також схиляли до співпраці.

За даними Офісу генпрокурора, зараз встановлюються інші військові РФ, причетні до вчинення цих злочинів.

Нагадаємо, раніше військового РФ засудили до 12 років за знущання з цивільних мешканців із Київщини, які намагалися евакуюватися.

View full version