Миколаїв буде першим містом в ЄС: Водоканал отримає п'ять інноваційних установок очищення води від Німеччини

Миколаїв стане першим серед європейських міст, де вода буде очищуватися інноваційними установками. П'ять таких установок місто отримає від Німеччини.

Про це повідомили в «Миколаївводоканалі» за результатами робочого візиту до Німеччини директора департаменту ЖКГ міської ради Дмитра Бездольного та директора зі стратегічного планування підприємства Віктора Пісоцького.

В заході взяли участь і представники водоканалів з міст Вінниця, Житомир, Запоріжжя, Кременчук Полтавська область та Херсон, які ознайомилися з роботою станцій очистки стічних вод в Берліні.

— Представники німецького бізнесу виявили бажання допомогти критичній інфраструктурі нашої країни. Для цього мають і досвід, і сучасні напрацювання у даній сфері» – ділиться Віктор Пісоцький.

Вже на початку літа, з Німеччини прибуде перша партія новітніх установок для очищення питної води. Обладнання працюватиме в автоматичному режимі і від сонячної енергії. Планується, що фахівці міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» до завершення 2023 року отримають п’ять подібних інноваційних установок.

Зазначається, що Миколаїв буде першим містом в Європейському Союзі, в якому підприємство водної галузі матиме подібне сучасне обладнання.

Нагадаємо, в березні 2023 року генеральний директор підприємства Борис Дуденко розповів, чому в систему водопостачання Миколаєва сьогодні подається солона вода з Дніпро-Бузького лиману.

View full version