СБУ заочно оголосила підозру 26-річному миколаївцю, який працював на пропагандистському каналі «Таврія»

Служба безпеки України заочно оголосила про підозру жителю Миколаєва Данилові Санітару, який під час окупації Херсона співпрацював з окупантами та висвітлював неправдиву інформацію на пропагандистському телеканалі «Таврія».

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Офісу генпрокурора України.

Санітар працював на телеканалі журналістом. 

Підозрюваний протягом перших місяців окупації Херсона був у складі Муніципальної варти Херсона. Займався волонтерською діяльністю, проводив фінансові збори на допомогу Херсонській лікарні. На початку січня 2023 року Данило Санітар дав інтерв’ю пропагандистському каналу «Таврія», де поширював російську пропаганду.

Окрім нього, про підозру оголошено також шістьом пропагандистам і їхньому російському куратору Алєксандру Малькєвічу. Вони підозрюються в створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з країною-агресором. Слідчі встановили безліч доказів їхньої протиправної пропагандистської діяльності на території Херсонщини і повідомили їм про підозру за ч. 6 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років і конфіскацію майна.

Нагадаємо, що колаборант і гауляйтер окупованої Херсонщини Володимир Сальдо несподівано звернувся до українських захисників українською мовою та попросив «‎забути все, що було»‎.

View full version