«Дисципліную і розумію роботу зсередини», — Кім заявив, що не складатиме мандат депутата міськради

Депутат Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу», який є також головою ОВА, Віталій Кім заявив, що не планує складати депутатські повноваження.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістці Андріані Кучер.

За словами Віталія Кіма, депутатство дає йому можливість особисто володіти суспільно-політичними процесами в місті, не дивлячись на те, що поєднувати цю роботу з посадою очільника ОВА важко.

«Не хочу (складати повноваження депутата, - прим.). По-перше, якщо я погано працюю, мене можуть звільнити. По-друге, це мої такі фішки, я ж не сиджу в міській раді поряд з мером в президії, керую. Я сиджу, як депутат, і виконую депутатські повноваження. Простіше бути в матеріалі, що відбувається в місті, не тоді, коли тобі доповідають, а коли сам бачиш на власні очі. З часом важко це поєднувати, але, на мою думку, не завадить так точно, а взагалі потрібна річ», - сказав він.

На уточнення журналістки щодо участі Віталія Кіма під час роботи в міськраді, він заявив, що підтримує дисципліну серед депутатського корпусу.

«Всі ж усвідомлюють: людина в контексті, розуміє, хто, що каже, з якою метою і як це виглядає. Новини часто не передають, тому що побудовано було так, що коли люди щось кажуть, вони розуміють, якусь цитату вирвуть з контексту. А коли ти бачиш, що це непотрібно було, що це на публіку. Коли ти в матеріалі, ті розумієш зсередини. Тому я вважаю, що дисципліную», - додав депутат.

Нагадаємо, в січні очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім заявляв, що під час війни має працювати виконавча влада, а депутати місцевих рад не затребувані, оскільки капітальні видатки та програми розвитку не виконуються, а все інше — це повноваження виконавчого комітету.

Також він пропонував розпустити міськраду Миколаєва.

Підкреслимо, що нещодавно з'явилась інформація про можливе призначення Віталія Кіма на посаду голови КМВА, яку опублікувала низка українських видань, зокрема, про це писав Цензор.НЕТ, посилаючись на власні джерела.

Сам Віталій Кім, коментуючи цю новину, написав під дописом головного редактора «НикВести» Олега Деренюги у Telegram наступне: «Як казав Коломойський: не було таких планів».

View full version