АМКУ викрив змову миколаївських підприємців на закупівлі ламп та світильників для Південноукраїнської АЕС

Антимонопольний комітет України оштрафував дві миколаївські компанії майже на 49 тисяч гривень за змову під час їх участі в торгах на закупівлю ламп та світильників для Південноукраїнської АЕС.

Про це повідомили в пресслужбі АМКУ. 

Там зазначили, що у 2017 році компанія «Електрокомплект» та підприємство «Светолюкс-Николаев» узгоджували між собою участь у тендерах по закупівлі освітлювального обладнання, світильників та арматури, знищуючі засади конкурентності у даних закупівлях.

— Зокрема, ці факти стосувалися наявності спільних засобів зв’язку та ІР-адрес, синхронності дій відповідачів під час подавання тендерних пропозицій, спільні працівники та господарські відносини, надання фінансової допомоги одне одному, – додали у відомстві. 

За вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на кожного з відповідачів накладено штрафи у розмірах 24 411 гривень.

Нагадаємо, що Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало справу стосовно змови під час закупівель послуг програмного забезпечення для 11 лікарень Миколаївської та Херсонської області.

View full version