РФ уночі вдарила «Калібрами» по ангарах із зерном на Одещині, — Гуменюк

Війська РФ вночі, 21 липня, завдали ударів по Одеській області «Калібрами» із ракетоносія, що вийшов на чергування в Чорне море.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

— Ворог продовжує терор, безперечно пов’язаний із зерновою угодою. Цієї ночі окупанти поцілили в агропідприємство на Одещині, намагаючись знищити запаси зерна,  зазначила Наталія Гуменюк.

Ракети росіяни спрямували в ангари, де зберігалось зерно та сільськогосподарська техніка.

— Ракети летіли на дуже низькій висоті з максимальним наближенням до державного кордону України. Тобто фактично провокація на провокації,  зауважила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

Оскільки виявлення ракет за таких обставин ускладнене, влучання відбулось фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги.

Пізніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер уточник, що росіяни знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменя. Дві людини отримали різані рани склом. 

Нагадаємо, в ніч проти 20 липня російські військові завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання зруйновано триповерховий житловий будинок у центрі міста. 19 осіб – постраждали, серед них пʼять дітей.

View full version