Символ «недоімперії»: у Миколаєві пропонують прибрати з Флотського бульвару гармати 1830-х років

Депутат Миколаївської міської ради Максим Коваленко від партії «Пропозиція» запропонував прибрати старовинні гармати, встановлені на Флотському бульварі, тому що на них зображений двоголовий орел — Герб Російської імперії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

На думку депутата, місто має позбутись символів «недоімперії» так само, як це нещодавно зробили в столиці, демонтувавши герб СРСР на монументі «Батьківщина-Мати».

— Громадо, маю питання. Поки у Києві замінюють радянський герб на український тризуб, у Миколаєві герб раісі за 100 метрів біля міськради! Цікаво, а чи будемо ми позбуватися символів недоімперії? Чи залишимо все, як є?,  звернувся до суспільства депутат.

В коментарях під дописом депутата обурені миколаївці почали писати, що займатись такими питаннями необхідно після війни. Інші заявили, що гарматам близько 200 років і їх не можна чіпати, а можна передати до Миколаївського краєзнавчого музею.

Нагадаємо, у миколаївському яхт-клубі демонтували пам’ятник державному діячу Російської імперії, засновнику Миколаєва Григорію Потьомкіну.

Раніше, депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція» Олександр Береза виправдав спил багаторічних блакитних ялинок біля будівлі міськради декомунізацією. 

View full version