Після скандалу з «липовими» довідками у психлікарні до Миколаєва приїхав міністр Ляшко

Віктор Ляшко під час попереднього візиту до Миколаєва, фото: міська рада

У п’ятницю, 18 серпня, до Миколаєва з робочим візитом приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про це «НикВести» стало відомо з власних джерел.

Публічних заходів за участі міністра поки не передбачається. Також невідомий план його візиту.

Зазначимо, що приїзд Віктора Ляшка відбувається на фоні скандалу у обласній психлікарні. 16 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про викриття масштабної схеми заробітку на оформленні «липових» медичних довідок про непридатність до військової служби у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я. 

17 серпня суд взяв під варту фігуранта справи про видачу «липових» довідок. Підозрюваний визнав свою провину під час судового засідання.

Заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров заявив, що викрита правоохоронцями корупційна схема заробітку на ухилянтах в обласному центрі психічного здоров’я — поодинокий випадок в медичній сфері регіону.

Також він додав, що Державне бюро розслідувань проведе додаткову перевірку у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я, щоб з’ясувати, чи причетні інші лікарі до корупційної схеми заробітку на ухилянтах.

Нагадаємо також, що 27 липня Володимир Зеленський під час свого візиту в Миколаїв відвідав обласну дитячу клінічну лікарню. Там він поспілкувався з дітьми, які перебувають на лікуванні і звернув увагу на стан палат в медзакладі. Він зауважив, що у палаті відсутні карнизи, штори, кондиціонер.

Після критики президента заклад почав ремонт в хірургічному відділенні та встановив кондиціонери у восьми палатах.

За словами Віталія Кіма, заява президента про неналежний стан лікарні, де він побував, є показником якості роботи групи щодо фінансово-господарської діяльності медзакладів під керівництвом першого заступника голови Миколаївської обласної ради Антона Табунщика. 

Після критики ОВА створила анонімний канал для скарг на стан місцевих лікарень. Лише за тиждень голова Миколаївської ОВА Віталій Кім отримав 260 анонімних листів щодо стану лікарень вмісті та області. Він також заявив, що для розв'язання проблемних питань в лікарнях та обміну досвідом профільний заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, голова Миколаївської облради Антон Табунщик та головні лікарі поїдуть у відрядження на навчання.

View full version