Арахамія пообіцяв відкрити свої декларації для українців

Давид Арахамія

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пообіцяв зробити свою декларацію відкритою для українців.

Про це він написав в своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла закон про повернення електронного декларування. Однак декларації будуть закритими. Відкрити доступ до них можуть самі декларанти за власним бажанням.

Давид Арахамія повідомив, що вже подав свої декларації, «не чекаючи закону» та пообіцяв їх відкрити. Він додав, що йому цікаво подивитися, скільки декларантів зроблять те ж саме та сподівається, що їх «дотисне суспільство».

«Я подав вже декларації, не чекаючи закону, по старих (більш жорстких) правилах. Як тільки закон підпишуть і опублікують, звернусь до НАЗК з вимогою відкрити мою декларацію назагал. Так зроблю я, зробить керівництво парламенту, зробить багато моїх колег. Звичайно, знайдуться ті, хто цього робити не буде — впевнений громадське суспільство дотисне їх, і вони теж будуть вимушені відкрити свої статки. Цікаво подивитись, який відсоток декларантів зробить це добровільно», — написав Давид Арахамія.

Нагадаємо, що за законопроєкт про повернення е-декларування лише троє народних обранців, що представляють у Раді Миколаївщину, проголосували «за» — Артем Чорноморов, Олена Мошенець та Ігор Копитін. П’ятеро депутатів були присутні у залі, однак не голосували. Давид Арахімія був відсутнім.

View full version