РФ планує перезапустити виробництво радянських танків Т-80

Концерн «Уралвагонзавод» у Росії працює над відновленням виробництва радянських танків серії Т-80 з нуля.

Про це повідомив генеральний директор російського концерну Олександр Потапов, написали РБК-Россия.

«Це завдання. Принаймні, військові дали його нам», — відповів він на запитання про відновлення виробництва Т-80.

Концерн працює над питанням з російським міністерством промисловості, оскільки для цього потрібні нові потужності. Міністерство планує модернізувати танки до рівня Т-80БВМ.

Як зазначається, ця російська техніка пристосована для операцій в низьких температурах, оснащена багатоканальним прицілом навідника, 125 міліметровою гарматою, модифікованим газотурбінним двигуном потужністю 1250 к.с., стабілізатором зброї й пристроєм спостереження за водієм.

Т-80 випускали на Омському заводі транспортного машинобудування в другій половині XX століття. Після розвалу СРСР підприємство перестало отримувати держоборонзамовлення та перетворилося на так званий танкоремонтний завод. З 2018 року підприємство проводить капітальний ремонт повернутих зі зберігання танків та модернізує їх до версії Т-80БВМ.

Раніше повідомляось, що журналісти-розслідувачі з дослідницької групи Conflict Intelligence Team помітили, що Росія розконсервовує та переправляє старі радянські танки Т-54 та Т-55, які випускалися ще в 1940-50-х роках.

View full version