Британія визнала групу «Вагнер» терористичною організацією

Велика Британія офіційно визнала групу Вагнера (ПВК Вагнер) терористичною організацією, за її підтримку у країні можуть позбавити волі. 

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на заяву уряду Сполученого Королівства.

«Сьогодні, 15 вересня, російська найманська організація, група Вагнера, була визначена як терористична організація. Рішення набуває чинності негайно та робить належність до групи Вагнера чи її активну підтримку у Британії кримінальним правопорушенням, із потенційними санкціями до 14 років позбавлення волі на додачу до чи замість штрафу», — йдеться у повідомленні.

Окрім групи «Вагнер», у британському списку терористичних організацій ще 78 угруповань. 

Про плани оголосити групу Вагнера терористичною організацією МВС Британії повідомляло ще на початку місяця.

Нагадаємо, засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. За його словами, Шойгу прилітав у Ростов-на-Дону, де особисто провів операцію зі знищення «вагнерівців».

«Вагнер» установив контроль над військовими об’єктами у Ростові-на-Дону. Пригожин заявив про намір дійти до Москви, проте після переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що розвертає бійців угруповання до польових таборів. 

Рівно за місяць, 23 серпня, у Тверській області розбився літак Євгена Пригожина. Загинули 10 людей — 7 пасажирів і троє членів екіпажу. Що сталось із літаком — невідомо. Майже одразу після інциденту «Росавіація» повідомила, що на борту був Євгеній Пригожин. Він загинув. Канали, повʼязані із «ПВК», писали, що літак збили.

View full version