Росіяни переховують військові кораблі за цивільними суднами, — Гуменюк

РФ намагається ховати військові кораблі за цивільним судноплавством, великі десантні кораблі передислоковані в напрямку Новоросійська.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

— Вони продовжують переховуватися за цивільним судноплавством. Той самий оглядовий райончик, який вони утворили неподалік Керченської протоки нібито для огляду цивільних суден, є фактично буферною зоною, де вони накопичують цивільні судна, щоб мати таке загородження. Як вони завжди користуються цивільним населенням, так і цивільним судноплавством, — сказала вона.

Гуменюк розповіла також, що кораблі і катери Чорноморського флоту РФ, російської прикордонної служби курсують в напрямку від східного узбережжя Криму до Новоросійська.

— Очевидно, багато чого перевозиться туди і, зокрема, великі десантні кораблі передислоковані в Новоросійському напрямку, — додала Наталія Гуменюк.

Вона підкреслила, що бухти, зокрема Севастопольска, й кримські порти «вже не такі затишні для росіян, вони їх дуже рідко використовують, тяжіють до Новоросійської».

Також вона проінформувала, що вранці на чергуванні у Чорному морі перебуває девʼять одиниць, в Азовському — одна одиниця ворожого корабельного угруповання, проте ракетоносіїв серед них нема.

Раніше повідомлялось, що Росія ризикує розпалити пряму війну з НАТО, перехоплюючи кораблі в міжнародних водах та намагаючись нав'язати Україні економічний контроль.

View full version