«Незаконно скликали сесію та роздавали доручення», — віце-мер Южноукраїнська поскаржився на свавілля комісії з питань законності

У Южноукраїнській міській раді заявили про незаконні рішення комісії з питань законності та запобігання корупції.

Про це йдеться у зверненні заступника міського голови Сергія Горностая, яке опублікували на офіційному сайті міської ради Южноукраїнська.

Повідомляється, що 26 вересня депутат Олена Петрина звернулася із проханням скликати позачергову сесію міської ради, мотивувавши необхідністю звернутися до Президента та Верховної Ради щодо недопущення вилучення коштів із місцевих бюджетів на підтримку ЗСУ.

Вже 29 вересня на комісії з питань дотримання прав людини та законності, депутатка та голова комісії Олена Петрина заявила, що «повноваження щодо скликання позачергової сесії комісія перебирає на себе».

«Також надано безліч протокольних доручень посадовим особам виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради: оприлюднити на офіційному сайті проекти рішень «Про звернення депутатів Южноукраїнської міської ради до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів», «Про внесення змін до Регламенту Южноукраїнської міської ради 8 скликання», забезпечити погодження цих проектів рішень відповідними особами, довести до відома кожного депутата рішення постійної комісії та забезпечити проведення пленарного засідання», — йдеться у повідомленні від імені заступника міського голови Южноукраїнська Сергія Горностая.

Він зазначає, що регламентом комісії не передбачено скликання сесій та роздача доручень.  

«Якщо уважно прочитати Положення про постійні комісії Южноукраїнської міської ради VІІІ скликання, то у повноваженнях цих постійних депутатських комісій відсутня можливість доручати (або змушувати) посадових осіб виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради вчиняти певні дії. З урахуванням прийнятих «доручень» (Протокол №43), комісія по законності примушує посадових осіб до вчинення незаконних дій шляхом надання незаконних протокольних доручень», — заявив Сергій Горностай.

Раніше Сергій Горностай заявив про блокування роботи органу та загрозу життєдіяльності міста через групу депутатів.

Про це йдеться у зверненні заступника міського голови Сергія Горностая, яке опублікували на офіційному сайті міської ради Южноукраїнська.

Нагадаємо, депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка.

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Народний депутат Артем Чорноморов вважає рішення, прийняте на сесії Южноукраїнської міськради, про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

Він також назвав причини рішення депутатів відсторонити від посади виконуючого обов’язки мера Южноукраїнська Олександра Акуленка. 

View full version