Миколаївщина одна із областей, де зафіксовано найбільше порушень мовного закону

За 9 місяців на адресу Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 3015 звернень громадян про порушення мовного закону, при цьому Миколаївська область потрапила до лідерів за їхньою кількістю.

Про це повідомили у пресслужбі Уповноваженого із захисту державної мови.

Найбільше повідомлень громадян стосувалися порушення законодавства про державну мову у місті Київ (1109 звернень), Харківській (448), Одеській(388), Дніпропетровській (233), Київській (125), Миколаївській(46), Запорізькій (51), Полтавській (44) та Львівській (42) областях.

Зазначається, що 842 звернення стосуються відсутності української версії сайтів інтернет-магазинів та веб-сайтів, через які здійснюється обслуговування споживачів, 492 звернення — порушень безпосередньо під час обслуговування, 185 — надання інформації про товари і послуги: меню, цінники, упакування, розрахункові документи.

Нагадаємо, що у Миколаєві тривають перевірки дотримання закону про державну мову. Фахівці міської ради перевіряють, як в закладах торгівлі та сфери послуг дотримуються закону про державну мову. Було виявило 61 порушення.

View full version