У НАТО не має бути місця втомі від війни в Україні, — прем’єрка Данії

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен звернулася до Північноатлантичного альянсу із закликом не піддаватися втомі від війни в Україні.

Про це вона сказала, виступаючи на парламентській асамблеї НАТО в Копенгагені, її цитує видання The Guardian, пише «Європейська правда».

— Хоробрі українські чоловіки та жінки борються на полі бою. Вони є обличчям добра проти зла. Це (вторгнення, — прим.) є загрозою ідеям, на яких побудований наш Альянс — свободі, демократії, верховенству права, — сказала Метте Фредеріксен.

Вона зазначила, що «ми повинні бути з Україною до кінця». 

— Ніхто з нас не може говорити про втому від війни, поки Україна продовжує свою невтомну боротьбу. Давайте вирішимо, що втома від війни не матиме місця в нашій трансатлантичній спільноті, — наголосила глава данського уряду.

У своїй промові Метте Фредеріксен заявила, що президент Росії Владімір Путін прорахувався, думаючи, що слова підтримки України з боку НАТО «залишаться лише словами».

— Українські солдати воюють нашою зброєю, нашими танками, нашими ракетами, і незабаром Україна також літатиме на наших F-16, — сказала вона.

Метте Фредеріксен також закликала представників інших країн НАТО розширити коаліцію, яка постачає винищувачі і проводить необхідну підготовку українських пілотів.

Раніше повідомлялося, що Данія виділить 100 мільйонів данських крон (понад 13 мільйонів євро) на спільне європейське замовлення артилерійських боєприпасів калібру 155 мм для України під егідою Європейського оборонного агентства (EDA).

View full version