Ексдепутату Київської міськради оголосили підозру за самовільне будівництво в одному із столичних районів

Ексдепутат Київської міськради самовільно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці, не маючи рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу її у власність чи надання у користування.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

З оприлюдненої Офісом генпрокурора фотографії можна стверджувати, що йдеться про депутата Сергія Котвицького з партії «Удар» на виборах 2015 року, колишнього члена комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради, написала «Економічна правда».

За даними слідства, за відсутності дозвільних містобудівних документів він побудував певний обʼєкт на території споруди, які використовуються в якості місця роздрібного продажу продуктів харчування та інших товарів.

У подальшому на підставі підроблених документів він зареєстрував на них право власності. Хоча земельна ділянка, на якій підозрюваний розмістив самовільно збудовані будівлі площею 858,8 метрів квадратних, перебуває у комунальній власності територіальної громади Києва.

Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Ексдепутат отримав підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва, підробці та використанні офіційного документу (частина 3 статті 197-1 та частин 3, 4 статті 358 КК України).

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили народному депутату України про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 мільярда гривень та легалізації незаконно отриманого прибутку. 

View full version