«₴62 млрд закриють основні потреби регіонів», —  нардепка Кормишкіна підтримала законопроєкт, який забере у громад військовий ПДФО

Народна депутатка від Миколаївщини Ірина Кормишкіна підтримує передачу від місцевих громад до державного бюджету податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачують військовослужбовці. За її словами, незважаючи на ухвалення законопроєкту №10037, основні потреби регіонів все одно будуть закриті.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«У воюючої держави не може бути інших пріоритетів, ніж забезпечення армії. Усі чудово розуміють, що якісне оснащення на фронті зберігає життя захисників. А життя людей — найважливіше», — написала народна депутатка.

Разом з тим, Ірина Кормишкіна вважає, що додаткові 62 мільярди гривень, які планує спрямувати Кабмін у місцеві бюджети, вистачить на «основні потреби».

«У бюджети громад Кабмін планує спрямувати додаткові 62 мільярди гривень, тож основні потреби регіонів будуть закриті», — додала вона.

У коментарях під дописом виконавчий директор Об'єднання промисловців та підприємців Харківської області Едуард Набока зазначив, що тепер місцеві бюджети недоотримають мільярди гривень, які мали б піти на відновлення руйнувань підприємств, логістики та комунального господарства. Також він вважає, що гроші можуть не піти на армію, а «осісти у кишенях чиновників».

«Влада, яка довіряє регіонам — ніколи б так не вчинила», — вважає він.

На це Ірина Кормишкіна відповіла, що «не треба шукати зраду там, де її нема» і що «воююча держава має зараз витрачати кошти, насамперед, на армію».

Нагадаємо, що у середу, 8 листопада, Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, що передбачає передачу податку на дохід фізичних осіб військових від місцевих громад до державного бюджету. «За» проголосували 253 депутати.

Зазначимо, що всі вісім народних депутатів, які в парламенті представляють інтереси Миколаївської області, підтримали законопроект. Давид Арахамія, Олександр Гайду, Максим Дирдін, Ігор Негулевський, Ігор Копитін, Олександр Пасічний, Артем Чорноморов та Ірина Кормишкіна проголосували «за».

View full version