Нардепа Одарченка заочно відправили під варту, а ₴15 млн застави направили в держбюджет

Народний депутат від «Слуги народу» Андрій Одарченко. Фото: БабельНародний депутат від «Слуги народу» Андрій Одарченко. Фото: Бабель

Вищий антикорупційний суд заочно відправив під варту народного депутата Андрія Одарченка, який перебуває у міжнародному розшуку. За даними слідства, він виїхав до Румунії.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, що нардеп від фракції «Слуги народу» Андрія Одарченка намагався підкупити тодішнього голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Під час засідання суду було вирішено:

  • Задовольнити клопотання прокурора та звернути у дохід держави 15 мільйонів гривень, сплачених як застава за Одарченка минулого року.
  • Заочно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року ВАКС відправив депутата на два місяці під варту. А втім, він міг вийти на волю під заставу у 15 мільйонів гривень із покладенням на нього низки обов’язків, як-от поява в суді за першою вимогою. Однак Андрій Одарченко вже втретє не прийшов на засідання. 18 вересня прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури припустили, що він покинув Україну. Андрія Одарченка оголосили в міжнародний розшук.

View full version