Майже всі миколаївські нардепи підтримали закон про підвищення податків

Майже всі миколаївські нардепи підтримали підтримали закон про підвищення податків. Фото: «МикВісті»Майже всі миколаївські нардепи підтримали підтримали закон про підвищення податків. Фото: «МикВісті»

У четвер, 10 жовтня, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт №11416д про збільшення податків. Майже всі народні депутати від Миколаївської області підтримали це рішення.

Про це свідчать результати поіменного голосування під час пленарного засідання.

Головні зміни стосуються підвищення військового збору з 1,5% до 5% для тих, хто вже його сплачує, а також введення збору у розмірі 1% для платників єдиного податку третьої групи. А також:

  • авансові внески на АЗС,
  • 1% податок для ФОПів 3-ї групи,
  • 25% податку на прибуток для фінансових установ,
  • помісячна звітність з ПДФО для економічного бронювання,
  • 50% податок на прибуток банків у 2024 році.

В цілому підтримали проєкт закону 247 народних депутатів, проти 40, утримались 11, не голосували 26. 

Серед депутатів, які представляють інтереси виборців в Миколаївській області, підтримали законопроєкт: Давид Арахамія, Олександр Пасічний, Олександр Гайду, Артем Чорноморов, Ірина Кормишкіна, Максим Дирдін, Ігор Негулевський та Ірина Мошенець.

Відсутнім під час голосування був Ігор Копитін.

Нагадаємо, що згідно з розмахуваннями голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцева закон про підвищення податків до кінця року збільшить надходження до державного бюджету на 30 мільярдів гривень.

Читайте також: «Рада підвищила податки: що зміниться і як реагує бізнес».

View full version