Apple назвала найкращі застосунки App Store в 2023 році

Компанія Apple оголосила переможців цьогорічної премії App Store Award, яка понад десять років визначає найкращі додатки та ігри.

У номінаціях змагалися понад 40 популярних застосунків.

У номінації «Застосунок року для iPhone» перемогла платформа AllTrails — вона корисна для любителів бігу, велоспорту та походів, адже створює зручні маршрути та допомагає відстежити ваші результати. Найкращим застосунком для iPad став Prêt-à-Makeup, адже в ньому можна експериментувати з макіяжем, щоб підібрати цікаві поєднання перед застосуванням на обличчі.

Додатком року для Mac обрали Photomator — це фоторедактор. У номінації для Apple Watch переміг додаток для фітнесу SmartGym, бо він створює персональні тренувальні плани та допомагає відстежувати їхню ефективність.

Найкращим для Apple TV став застосунок MUBI  це стримінговий сервіс, який надає доступ до якісних фільмів.

Найкращою грою для iPhone стала Honkai: Star Rail — це рольова гра від китайської компанії HoYoverse, відомої завдяки Genshin Impact. У номінації для iPad перемогла гра Lost in Play — це пригодницька гра з елементами головоломки, де гравець супроводжує брата з сестрою в подорожі фантастичним світом у пошуках дороги додому.

Грою року для Mac визнали соулслайк Lies of P, розробники гри надихнулися казкою «Піноккіо». А найкраща гра Apple Arcade Hello Kitty Island Adventure занурить гравця в захоплюючий ігровий світ, головна мета якого — якомога швидше знайти друзів разом із кішкою.

Окрім обрання найкращих програм та ігор для iPhone, iPad, Mac, Apple Watch і Apple TV, редактори Apple App Store також вибрали пʼятьох переможців «культурного впливу» — їх визначили за здатність сприяти позитивним змінам у світі. Цьогорічні переможці заохочували користувачів навчатися та розвиватися, робити внесок у майбутнє та досліджувати звʼязок між поколіннями.

  • Pok Pok: цифрова кімната іграшок для дітей, яка пропонує універсальний простір для дошкільнят із різним походженням і здібностями, щоб цікаво досліджувати світ за допомогою методики Монтессорі;
  • Proloquo: застосунок для дітей і дорослих, які не говорять, — він допомагає освоїти альтернативні методи спілкування;
  • Too Good To Go: застосунок, який дозволяє з високою знижкою придбати продукти з ресторанів або магазинів, якщо в них незабаром закінчиться термін придатності — аби зменшити кількість відходів;
  • Unpacking: медитативна гра-симулятор переїзду, в якій гравець, переміщуючись, дізнається про життя персонажа, який ніколи не зʼявляється на екрані;
  • Finding Hannah: гра в жанрі «пошук предметів» про дівчину зі щасливим життям, але відсутнім почуттям щастя.

App Store визнала штучний інтелект трендом року. Це повʼязано з тим, що багато застосунків та ігор інтегрували ШІ у свою роботу. Хоча багато таких функцій ще розробляються, це дало користувачам можливість на власні очі побачити технології штучного інтелекту в дії та зробити власні висновки щодо його переваг і ризиків.

View full version