У Миколаєві робота супермаркету може призвести до повного руйнування будинку, - ДАБК

Робота супермаркету «АТБ» у будинку на вулиці Космонавтів, 76/1 у Миколаєві може призвести до незворотних наслідків: 14-поверхова будівля ризикує повністю обвалитися, і зачепити при цьому будівлі поблизу.

Про це повідомляє управління державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради.

У травні 2021 року управлінням у приміщеннях магазину «АТБ» було встановлено факт самовільного виконання будівельних робіт, що стало підставою для проведення позапланової перевірки.

Під час перевірки було отримано інформацію, згідно з якою у будинку на вулиці Космонавтів, 76/1 є дефекти та пошкодження будівельних конструкцій, масові тріщини у стінах, нерівномірна деформація основ фундаментів будівлі.

Надалі замовника будівництва – ТОВ «Ріал Істейт» та підрядника – ТОВ «ДІ КОР-БУД» притягнули до відповідальності за правопорушення у сфері регулювання містобудівної діяльності.

Наразі результати перевірки оскаржуються у Миколаївському окружному адміністративному суді.

До вулиці Космонавтів 76/1 у Миколаєві було збудовано ще у 1990-х роках. У 2009 році житловий будинок було введено в експлуатацію та заселено. Однак пізніше мешканців було виселено через підвищені деформації основи будівлі. У тому ж 2009 році після проведення реконструкції у нежитлових приміщеннях підвалу та першого поверху цієї будівлі було відкрито магазин «АТБ», який функціонує і зараз.

Нагадаємо, раніше в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради розповіли про порядок звернення до них щодо незаконного будівництва на території міста.

View full version