У минулому році на тероборону в Миколаївській області із запланованих ₴27 млн витратили менше ₴150 тис.

Фото для ілюстрації

У 2021 році на матеріально-технічне забезпечення заходів щодо територіальної оборони на Миколаївщині витратили 149,5 тисяч гривень. При цьому цільова програма передбачала виділення майже 27,5 мільйонів.

Про витрачену суму йдеться у звіті про виконання бюджету Миколаївської області у 2021 році.

Зазначається, що гроші були виділені із загального фонду, а сума у 149,5 тисяч гривень склала 100% планових асигнувань.

При цьому за Цільовою програмою територіальної оборони у 2021 році планувалося виділення 27,4 мільйона гривень.

З них, згідно з останніми змінами, які депутати внесли до програми 17 червня 2021 року, було заплановано на:

  • покращення матеріально-технічного забезпечення частин та підрозділів тероборони (обмундирування, екіпірування, намети, ліжка, техніка тощо) – 24 мільйони 88 тисяч гривень;
  • транспортування особового складу та організацію навчань – 600 тисяч гривень;
  • зміст пунктів управління штабу зони тероборони – 2 мільйони 800 тисяч гривень.

Зазначимо, що в Україні лише 13 обласних рад на сесіях затвердили цільові програми підтримки територіальної оборони, Миколаївська область перебуває у числі 11 регіонів, де це питання не порушували.

Голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва пояснила, чому програму теробони у грудні 2021 року не продовжили на 2022 рік.

Раніше повідомлялося, що голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім пожартував щодо необхідності мати при собі «тривожну валізку» — набір речей першої необхідності для швидкої евакуації із зони надзвичайної події чи епіцентру воєнних дій. Чиновник з усмішкою сказав, що він знадобиться, «якщо наступатимемо».

Сьогодні також голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва закликала мешканців області пройти курси з тактичної медицини.

Також повідомлялося, що штат підрозділів територіальної оборони мирного часу на Миколаївщині укомплектований на 70% і налічує близько 220 осіб.

У вівторок, 15 лютого, депутати Миколаївської обласної ради зберуться на позачергове засідання сесії, щоби затвердити програму територіальної оборони в області.

Раніше «Слуги народу» вирішили терміново скликати сесію Миколаївської облради, щоби почати зміцнювати оборону регіону.

Ця ініціатива приймається на тлі термінового попередження спецслужб США про напад Росії на Україну, який, ймовірно, може статися 16 лютого.

Нагадаємо, що, за словами Віталія Кіма, в області зараз працюють лише 30-40% систем оповіщення громадян.

Раніше він говорив про те, що впевнений, що російські окупанти не захоплюватимуть Миколаївську область, оскільки в регіоні « мало ресурсів і стратегічного значення, але дуже багато військових».

View full version