«Маршал» начальнику миколаївської поліції: Вилізь з бункера і візьми до рук зброю

Євген Жуков (Позивний Маршал)

Голова Патрульної поліції миколаївець Євген Жуков, відомий під позивним «Маршал», порадив начальнику главку поліції в Миколаївській області «вилізти з бункера», взяти до рук зброю та захищати Миколаїв від російських окупантів, як це робить керівник Управління патрульної поліції регіону Віталій Данило.

Про це він написав у Facebook під відеозаявою Сергія Шайхета, в якому той заявив, що знаходиться на робочому місці.

Євген Жуков (Позивний Маршал), коментуючи заяву голови ГУ Нацполіції в Миколаївській області Сергія Шайхета, заявив, що той «боягуз» та «олух»,

«Ой, йди на **й. Боягуз е***ий». Читай документ та йди до Денили завдання отримуй! Давно забули, що таке сон. Йди обійму. Навіть текст із телевізора читаєш. Ох і олух», - написав Євген Жуков у своєму Facebook.

При цьому він опублікував копію розпорядження голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма про те, що начальник Управління патрульної поліції в Миколаївській області Департаменту патрульної поліції Нацполіції Віталій Данило призначений відповідальним за громадську безпеку та порядок у Миколаєві. Відповідно до цього розпорядження він зобов'язаний забезпечити координацію всіх правоохоронних органів.

Сергій Шайхет, своєю чергою, заявив, що Євген Жуков «ховається у підвалах» на західній Україні та запропонував йому приїхати та сказати все в обличчя.

На що Євген Жуков заявив, що «у Польщі» і запропонував йому «вилізти з бункера», взяти зброю та зв'язатися з Віталієм Данилою, Дмитром Марченком та Романом Костенком, які займаються захистом Миколаєва від російських окупантів.

«Може ганьбу свою відмиєш», - додав Позивний Маршал.

Однак при цьому за Сергія Шейхета заступився колишній заступник прокурора Миколаївської області Олександр Білоус. Він заявив, що після закінчення війни Євгену Жукову доведеться «відповісти».

«Позивний Маршале, нехай закінчиться війна і тобі доведеться відповісти. Я на словах та на папері відповім, хто такий Сергій Шайхет, а хто такий Данило. А зараз можеш вибачитись і підставити плече, а не ногу у боротьбу з ворогом, а не дешево розвалювати лад! Візьми себе в руки, офіцере, все інше після війни», - написав Олександр Білоус.

Що сталося?

Вночі 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст пролунали вибухи – бронетехніка російського агресора порушила держкордон України.

У зв'язку з повномасштабним настанням російської армії на територію України Володимир Зеленський оголосив про введення в країні воєнного стану.

Відразу після цього головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський наказав завдавати максимальних втрат окупантам. Ситуація контрольована, наголошують у Збройних силах.

Яка ситуація зараз?

Станом на ранок 4 березня триває 9-та доба російської війни в Україні – ворог намагається наступати в усіх напрямках. До п'ятниці втрати Росії, які напали на Україну, зросли до 9 тисяч в особовому складі, 217 – танків, 900 бойових броньованих машин, 30 літаків.

У ніч проти 4 березня окупанти атакували найбільшу в Європі Запорізьку АЕС в Енергодарі. Там почалася пожежа. На ранок рятувальники зупинили поширення вогню, і він був локалізований на площі 2 тисячі квадратних метрів, а до 6:20 ранку за місцевим часом ліквідовано. Енергоблоки зберігають цілісність, системи та елементи, важливі для безпеки АЕС, перебувають у працездатному стані. Є пошкодження будови реакторного відділення енергоблока №1, які не впливають на безпеку енергоблока. Змін радіаційного стану не зафіксовано. У прес-службі «Енергоатому» повідомляють, що під контролем російських військ знаходиться адмінкорпус та прохідна. Персонал станції продовжує працювати на енергоблоках. Радіаційний фон у нормі.

Відбулися кілька етапів переговорів української та російської делегацій щодо кроків щодо досягнення миру. Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що за підсумками перших переговорів було визначено перелік тем. Під час другого раунду про потрібні Україні результати сторони не домовилися, однак дійшли спільного рішення щодо організації гуманітарних коридорів.

Що у Миколаєві?

У Миколаєві окупанти обстріляли військову інфраструктуру та житлові будинки. На Центральному проспекті українські захисники вели бій з окупантами та не допустили їх подальшого наступу на місто. Після цього російські підрозділи вирушили з Криму у бік Миколаєва і місто зайняло оборону.

1 березня окупанти спробували пройти вглиб Миколаївської області у напрямку до міста Кропивницький, проте українські захисники ліквідували величезну колону їхньої техніки. Російські війська спробували пройти через Снігурівку, Баштанку та навколишні села, але там жителі без зброї, з підручними засобами та коктейлями Молотова розбивали колони загарбника.

2 березня в районі Балівного Миколаївської області було зафіксовано висадження російського десанту. Мер Олександр Сенкевич повідомив, що військові сили РФ обходять Миколаїв і намагаються затиснути його в кільце, проте основна маса техніки пройшла повз.

Також 2 березня окупанти атакували Вознесенськ. Напад був відбитий. Однак довелося підірвати міст, що з'єднує мікрорайон Болгарка із центром міста. Російські загарбники розбіглися дворами житлових будинків у приватному секторі мікрорайону Вознесенська Болгарка та розмістили там свою техніку. Жителів Болгарки евакуювали до Вознесенська.

Увечері 3 березня мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив, що є ймовірність, що війська окупантів сьогодні, 4 березня, намагаються прорватися до Миколаєва. Міський голова сподівається, що цього все ж таки не станеться. Інакше, зазначив він, місто оборонятиметься. Мер закликав зберігати голову холодною, зібратися та скоординуватися, робити коктейлі Молотова та співпрацювати з ТРО.

View full version