У Швеції літня росіянка порвала український прапор і накинулась із образами на українку — жінкою займуться правоохоронці

У столиці Швеції в Стокгольмі біля російського посольства літня росіянка розірвала українську символіку, а на українку, яка зробила їй зауваження, накинулася з образами. Через інцидент росіянку вже звільнили з роботи, тепер нею займуться правоохоронці.

Про інцидент розповіла Хельга Кайда - громадянка України, яка стала свідком наруги над прапором, пише hromadske .

— Російська дама словесно напала на мене та погрожувала напасти також фізично, бо я підняла український прапор та синьо-жовті смуги, на які вона наступила. Коли я запитала, чому вона це робить, росіянка назвала мене нацисткою та повією, як і всі українці, — розповіла дівчина.

На відео, яке вона зняла, росіянка назвала український прапор «фашистським», а жінок з України — «повіями» та «поломийками». Жінка погрожувала «дати мордою» українці і різко висловлювалася з приводу її зовнішності та одягу.

Росіянку вдалося ідентифікувати, тож постраждала дівчина вже звернулася до місцевої поліції. Крім того, до правоохоронних органів звернулося і посольство України у Швеції.

— Подібні висловлювання та поведінка не мають бути проігноровані. Ця особа має понести передбачену законодавством відповідальність, – заявили у посольстві.

У рекрутинговій компанії Lernia, де працювала росіянка, запевнили , що вона більше не повернеться на роботу. У компанії наголосили, що росіянка висловлювала лише свою думку, яку Lernia не поділяє.

Нагадаємо, Міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе заявив, що грузинська влада робить максимум, щоб показати свою підтримку уряду України та українському суспільству. Він назвав помилкою відкликання посла з Грузії та закликав Україну «забути образи».

View full version