Миколаївців вчать говорити українською

У Миколаївській бібліотеці триває проєкт «Єдині», спрямований на підтримку тих, хто хоче перейти у спілкуванні на українську мову.

Про це повідомляє «Суспільне».

Проєкт «Єдині»  стартував 4 липня і триватиме 28 днів. Протягом навчання учасники щодня отримують завдання та навчальні матеріали. За словами директорки бібліотеки Інги Хоржевської, участь у проєкті буде корисною для усіх, хто хоче говорити українською, але досі не наважувався.

— На сьогодні тільки 14 людей є в розмовних клубах. Я сподіваюся, що кількість людей буде зростати. І ми будемо чути, що Миколаїв — це Україна. Це робиться для того, щоб людина вільно почувалася. Дружнє середовище допомагає людині розслабитися і не боятися помилок. Не боятися просто відкрити рот і заговорити іншою мовою. І ми сьогодні намагатимемося це зробити, — сказала Інга Хоржевська.

Вперше на розмовний курс української мови прийшла Юлія. Жінка говорить, що формат занять їй подобається, тому і надалі відвідуватиме, аби покращити свої знання.

— Я дуже давно хочу розмовляти українською мовою в побуті, але, на жаль, в мене не виходить, тому що родина російськомовна, або скоріше це миколаївський суржик. Тому хочеться практикувати і вийти на рівень того, щоб у майбутньому мої діти розмовляли українською мовою, — поділилася Юлія.

Участь у проєкті безоплатна.

Раніше повідомлялося, що культова пісня «Воїни світла» тепер звучить українською мовою та в акустичному варіанті. Нижче – повний текст пісні українською мовою.

View full version