Кім про обстріли росіян: Знищують інфраструктуру, яка задіяна в експорті зерна

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім звернув увагу на те, що російські окупанти обстрілюють Миколаївщину у тому числі з метою знищення об'єктів інфраструктури, що беруть участь в експорті зерна.

Про це Віталій Кім сказав в інтерв’ю «Радіо НВ» сьогодні, 26 липня.

Як відомо, російські війська зранку 26 липня здійснили масований обстріл півдня України, по Миколаївській області цілили 18 ракетами, частину з них вдалось збити.

За словами Віталія Кіма, мішенню РФ є інфраструктура міста та області. Якщо казати про портову інфраструктуру, то сьогодні масований удар прийшовся, зокрема, на Очаків, Южне та Рибаківку. Також постраждав залізничний міст у Миколаївській області.

— Вони цілили в принципі в інфраструктуру міста та області. В портову, тому що вдалии по таких містах, як Южне, Рибаківка, Очаків, та Миколаєві — це теплопостачальне підприємство. Тому, це не в портову інфраструктуру, а взагалі, вони знищують інфраструктуру, яка бере участь в експорті зерна. Наприклад, залізничний міст через нашу річку. Я не можу зробити такий висновок (що це цілеспрямована атака, щоб зашкодити експорту, - прим.) Вони б’ють по всім об’єктам, не сильно обираючи. Тому що сумарно було 18 ракет, і цілі різні. Кудись влучили, кудись ні, - сказав Віталій Кім.

Раніше повідомлялось про те, що вранці 26 липня по півдню України нанесено масований ракетний удар з напрямку Чорного моря, в тому числі із застосуванням авіації. На Миколаївщині атаковано портову інфраструктуру. Водночас по Миколаївському району нанесено удар із ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини.

View full version