Кім: Кораблебудівний університет в Миколаєві буде працювати, попри спроби терористів його знищити

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім стверджує, що Національний університет кораблебудування в Миколаєві буде працювати, попри спроби російських терористів його знищити.

Про це Віталій Кім розповів сьогодні, 27 липня, під час брифінгу в Українському медіа центрі, - пишуть НикВести.

— Що стосується педагогічного університету, там ще триває аналіз, що з ним буде. Що стосується кораблебудівного університету - він буде працювати, з 15 вересня стартує процес навчання. Відновлена можливість проводити у тому числі офлайн навчання. Частина корпусу, яка була знищена, ми відрізаємо від експлуатації. Ту частину, яку можна використовувати - ми  використовуємо, переробляємо котельну, яка була знищена, щоб була можливість теплопостачання університету в гуртожиток. Кораблебудівний університет буде працювати, попри те, що терористи хотіли його знищити. Всі люди цілі, всі професори на місцях, навчання буде проводитись, - сказав Віталій Кім.

За його словами, там, де є можливість забезпечити безпеку студентів, можливо, буде офлайн-навчання. Школи на інші заклади освіти на Миколаївщині скоріш за все будуть працювати в онлайн-форматі. Виключенням можуть стати північні райони Миколаївської області, де існує вірогідність того, що діти підуть до школи у вересні.

— Навчальний рік, безумовно буде, питання - в якому форматі. Якщо це стосується шкіл та дошкільних навчальних закладів, то на 99% це буде онлайн навчання через високу небезпеку по всій області. Можливо, північні райони области будуть частково офлайн, але це будуть окремі рішення, в тому числі місцевого самоврядування. Щодо вищої освіти, це теж окреме питання. Там, де є можливість забезпечити безпеку студентів, можливо, буде офлайн-навчання, - сказав Віталій Кім.

Відповідаючи на питання про те, чи далось миколаївським вишам провести вступну кампанію, голова Миколаївської ОВА повідомив, що університеті набрали половину від запланованої кількості студентів.

— Якщо взяти до уваги те, що у нас іде війна, трохи більше, ніж половину від запланованого набору набрали, то я гадаю, що це успіх. Студенти у нас є, навіть попри те, що багато з них виїхало. Але навчатися будуть, набір був проведений, - сказав Віталій Кім.

15 липня вранці в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. За даними влади, російські ракети вдарили по Миколаївському педагогічному інституту і Національному університету кораблебудування. Внаслідок цих ударів постраждали дві людини.

View full version