Екс-голова Міноборони Загороднюк: Російська армія перевезла в Херсон два цементні заводи, щоб укріпити оборону

Росіяни перемістили до окупованого Херсону два заводи з виготовництва бронебетонних блоків у надії стримати український контрнаступ.

Про це пише Newsweek з посиланням на колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка.

За українськими даними, росіяни намагаються встигнути зробити глибоко ешелоновану оборону на Херсонщині, аби втримати контрудар ЗСУ.

— Росія має ще багато вогневої техніки великої дальності. Вони підсилили Херсон рубежами бронетанкової оборони. Вони привезли в місто два цементні заводи, щоб виготовляти бронебетонні блоки, — розповів екс-голова оборонного відомства.

За словами Загороднюка, хоча на південному фронті ситуація поступово змінюється на українську користь, російська армія все ще небезпечна, тому будь-які операції слід проводити зваженно та обережно.

— Очевидно, що втрата кадрів — це великий ризик для України, тому всі кроки потрібно планувати дуже ретельно, — підсумував він.

Як повідомлялося, у Новій Каховці один з місцевих підприємців на прізвище Сіров колаборує з окупантами, допомогаючи їм чинити міст для проходження важкої техніки на Миколаївський напрямок.

View full version