Обстріл багатоповерхівок в Миколаєві: знищені квартири та пробиті дахи

Внаслідок обстрілу Миколаєва в ніч на 30 липня постраждали багатоквартирні будинки — там вибиті вікна, двері, зруйновані балкони. Також повідомлялося про одну загиблу та шістьох поранених.

Деякі квартири знищені вщент, повідомив кореспондент НикВести.

В одному з будинків ракета з реактивних систем залпового вогню пробила дах миколаївської багатоповерхівки. Загалом значні пошкодження під час нічного обстрілу дістали як мінімум чотири багатоквартирних будинки.

Про деталі атаки росіян розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

— Особливістю нашого регіону є те, що ворог намагається бити по тих місцевостях, де його нема. Це дистанційна психологічна боротьба, яка триває і підкріплюється вражаючим вогнем. Сьогодні вночі знову був обстріляний Миколаїв. Це знову були системи реактивного залпового вогню «Смерч». Знову, на жаль, є втрати. Одна жінка загинула просто у своїй квартирі. Тому що це був житлоий район. Обстрілювалися мирні мешканці. Шість поранених. Інформація ще уточнюється. Дуже багато руйнувань. Чотири, як мінімум, багатоквартирні будинки постраждали дуже суттєво. Ракети прилетіли просто через дах. Ураження дуже суттєве та важке, — сказала Наталя Гуменюк.

Фоторепортаж

Фото: Сергій Овчарішин, НикВести

Нагадаємо, протягом минулої доби миколаївські рятувальники загасили три пожежі, що виникли через обстріли росіян.

View full version