«Україна втратила справжнього героя» - Олександр Гайду про загибель Олексія Вадатурського

Вбивство Героя України, власника зерноторгової компанії «Нібулон», легенди аграріїв Олексія Вадатурського у Миколаєві - черговий акт тероризму росіян проти продовольчої безпеки України та світу.

Таку думку висловив народний депутат від Миколаєва, голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

— Олексій Опанасович створив стабільну компанію, в якій працювали тисячі людей. Був лідером в агросекторі та судноплавстві. Востаннє ми разом з членами агрокомітету зустрічалися з Олексієм Опанасовичем у червні в Ізмаїлі. Не зважаючи на усі труднощі з експортом зерна, окупацію потужностей його підприємства, він був енергійний, сповнений оптимізму та бажання до перемоги. Мав бачення розвитку галузі навіть в умовах війни. Такі люди - на вагу золота. Таких росіяни особливо ненавидять, — зазначив Олександр Гайду.

За його словами, рашисти обстрілювали Миколаїв в ніч на 31 липня особливо жорстоко. Ракета влучила в будинок Олексія Вадатурського, де він перебував з дружиною.

— Він міг жити у будь- якому куточку світу, але загинув у рідному Миколаєві, який так любив. Це черговий удар терористів по продовольчій безпеці Україні та світу. І цей злочин, як і тисячі інших, має бути ретельно розслідуваний. А винні - обов’язково покарані, — підсумував Олександр Гайду.

Нагадаємо, радник Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що власника компанії «Нібулон», Героя України Олексія Вадатурського було вбито навмисно. Він впевнений удар по будинку було наведено та скориговано.

View full version