«Хочу подякувати кожному миколаївцю», — Зеленський звернувся до нації в традиційному вечірньому відео

Президент України Володимир Зеленський звернувся до нації в традиційному вечірньому відео та подякував миколаївцям «за незламність, за захист міста та області».

Про це пишуть НикВести.

— Цієї доби відбувся один із найбільш жорстоких обстрілів Миколаєва та області. За весь час повномасштабної війни. Десятки ракет та реактивних снарядів. Окупанти влучили по житлових будинках, школам, іншій соціальній інфраструктурі, промисловим об’єктам. Російські війська забрали життя Олексія Вадатурського та його дружини Раїси, засновника однієї з найбільших агрокомпаній країни, Героя України. Мої щирі співчуття рідним та близьким подружжя Вадатурських. Саме такі люди, такі компанії, саме наш український південь гарантували світу продовольчу безпеку. Так завжди було та так знову буде. Хай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться зруйнувати соціальний та виробничий потенціал України та пройти по руїнах. Україна та наші люди, наші можливості точно могутніші, ніж будь-які російські ракети та снаряди. Зараз російська армія намагається посилити позиції в окупованих районах півдня нашої країни. Збільшує активність на відповідних напрямках. Частину російських сил з їхніх позицій на сході перекидають на південь - на Херсонщину та в Запорізьку область. Але їм це там не допоможе.

Жоден з російських ударів не залишається без відповіді від наших військових та розвідників. Збройні Сили України готові відповідати на будь-яку нову активність окупантів.

Сьогодні я хочу подякувати кожному миколаївцю за незламність, за захист міста і області. Так само я дякую Нікополю, Харкову, Кривому Рогу, усій Дніпропетровщини, міцним людям Запоріжжя та області, усім українцям Херсонщини, кожному і кожній, хто обороняє підступи до Одеси і області. Дякую за вашу сміливість. Стратегічно у Росії немає шансу перемогти у цій війні. І потрібно триматись, щоб і на тактичних рівнях держава-терорист відчувала свій програш. Потрібно триматись на півдні, сході і всюди, триматись в обороні, в дипломатії, в політиці, зберігати нашу єдність, і не тільки до перемоги, а і після неї, щоб якісно відновити все зруйноване окупантами, - сказав Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялось, що внаслідок масованого нічного обстрілу Миколаєва російськими військами загинув Герой України, власник компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський разом з дружиною Раїсою.

Нагадаємо, радник Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що власника компанії «Нібулон», Героя України Олексія Вадатурського було вбито навмисно. Він впевнений удар по будинку було наведено та скориговано.

View full version