США ввели санкції проти призначеного окупантами «мера» Маріуполя та херсонських колаборантів Сальдо, Стремоусова та Єлісєєва

США ввели санкції проти херсонських колаборантів, які погодилися співпрацювати з російськими окупантами.

Про це повідомляють на сайті Держдепу США 2 серпня.

— Департамент також вносить до списку чотирьох фізичних та одну юридичну особу, які незаконно діють на території України у співпраці з Росією. Деякі з цих цілей визначені союзниками та партнерами, що ще більше зближує наші режими, – йдеться у повідомленні.

В інформаційному бюлетені Держдепу зазначено, що ідеться про призначеного окупантами нелегітимного «мера» Маріуполя Донецької області Костянтина Іващенка, призначеного російською окупаційною владою «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо, його «заступника» і колаборанта. у Херсонській області Сергія Єлісєєва. У Держдепі зазначили, що Єлісєєв «прагнув просувати Херсонську область до об'єднання з Росією» і був російським урядовцем і членом російського апарату безпеки.

Крім цього, санкції запроваджено проти незаконно створеного російськими окупантами «комітету порятунку за мир і порядок», який «співпрацює з урядом Росії, щоб підтримати контроль Росії над Херсонською областю та перешкодити спротиву».

Нагадаємо, що Мінфін США вніс до списку санкцій 17 російських громадян, які причетні до агресії РФ проти України.

View full version