Міністр спорту України попросив Міжнародну федерацію фехтування відстронити від змагань РФ та Білорусь, пригадавши загиблих у Миколаєві

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт нагадав, що росіяни та білоруси не мають права брати участь у змаганнях, доки у Миколаєві та по всій Україні гинуть українські спортсмени.

Щодо цього він написав лист до Міжнародної федерації фехтування (FIE), передає Francs Jeux.

Олімпійський чемпіон назвав імена Миколи Хомрового, батька шаблістки Олени Хомрової, олімпійської чемпіонки на Іграх у Пекіні 2008 року, та легкоатлета-інваліда Володимира Мотильчука, які загинули у Миколаєві під час російських обстрілів.

— Понад 3 тисячі спортсменів пішли на війну, захищаючи свою країну. Понад 100 із них уже загинули. Неможливо продовжувати спортивні тренування під ударами з повітря та артилерією. Крім того, наразі росіянами зруйновано 111 спортивних об’єктів, у тому числі один із найбільших центрів фехтування – клуб «Уніфехт» у Харкові. Тисячі молодих спортсменів змушені покинути свої домівки, рятуючись від війни, — сказано у листі.

Міністр подякував FIE та національним федераціям за підтримку України і її спортсменів, а також закликав ізолювати представників РФ та Білорусі від будь-яких змагань.

— Жоден російський чи білоруський спортсмен не висловився проти війни. Тому Федерація фехтування України закликає FIE і всі національні федерації дотримуватися рекомендацій МОК і не допускати російських і білоруських спортсменів до офіційних змагань навіть під прапором FIE. Федерація фехтування України вважає, що російських і білоруських спортсменів можна допускати до міжнародних турнірів лише після закінчення цієї кровопролитної війни, — підсумував Вадим Гутцайт.

Як повідомлялося наприкінці червня, Росія атакувала ракетами стадіон Миколаєва.

View full version