У Сєнкевича пропонують перейменувати вулицю Пушкінську в Миколаєві: «Вони вбивають Пушкіним»

Пам‘ятник поету Олександру Пушкіну в Миколаєві (демонтований)

Слідом за перейменуванням вулиці Московської в Миколаєві треба позбавитись від інших вулиць, чиї назви так чи інакше пов‘язані з Росією. В першу чергу треба перейменувати вулицю Пушкінську, вважає очільник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

Про це він сказав в коментарі Суспільному.

В Миколаєві залишилися назви вулиць, які відносяться до радянської історії або пов’язані з РФ: вулиця Пушкінська, вулиця Гвардійська, вулиця 295-ї стрілкової дивізії тощо. Для забезпечення законної процедури перейменування вулиць у Миколаєві необхідно затвердити новий склад топонімічної комісії.

— На мій погляд, наступна повинна бути Пушкінська. І не тому, що я вважаю Пушкіна великим поетом або не вважаю, це не важливо. Важливо, що це прізвище сьогодні є знаряддям з боку Росії, вона його використовує. І російська мова не була би такою небажаною в нашій країні, якби її навмисно не використовували, як знаряддя. Вони вбивають російською мовою, вони вбивають Пушкіним. Вони це роблять, — говорить Юрій Любаров.

Як відомо, 28 липня Миколаївська міська рада за пропозицією мера Олександра Сєнкевича проголосувала за перейменування вулиці Московської у вулицю Маріупольську.

У травні в Миколаєві був демонтований пам‘ятник російському поету Олександру Пушкіну, який був встановлений у сквері біля зупинки громадського транспорту Адміральська по вулиці Пушкінській.

View full version