Зеленський закликав українців у Криму не підходити до військових об'єктів окупантів

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у вівторок, 16 серпня, закликав українців в окупованому Криму та на тимчасово захоплених українських територіях не наближатися до військових об'єктів росіян.

– Щодня та щоночі ми бачимо нові повідомлення про вибухи на території, тимчасово зайнятій окупантами. Прошу зараз усіх українців на окупованих територіях бути дуже уважними. Не наближайтеся до військових об’єктів російської армії й тих місць, де вони зберігають боєприпаси й техніку, де тримають свої штаби. Знищення логістики окупантів, їхніх боєприпасів, військової та іншої техніки, командних пунктів рятує життя наших людей. Що менше в окупантів буде можливостей творити зло та вбивати українців, то швидше ми зможемо закінчити цю війну звільненням нашої землі. Черга цими днями на виїзд із Криму до РФ доводить, що абсолютна більшість громадян держави-терориста вже розуміє, що Крим – не місце для них, - сказав Володимир Зеленський.

Як відомо, у Джанкойському районі окупованого Росією Криму вранці 16 серпня було чути вибухи і видно вогонь.

9 серпня у селищі Новофедорівка Сакського району анексованого Росією Криму пролунала серія вибухів. Відомо, що було завдано удар по військовому аеродрому де базувались літаки та гелікоптери, з яких зокрема обстрілювали Миколаїв та позиції на Миколаївсько-Херсонському напрямку. Вибухи на території військового аеродрому «Саки» призвели до падіння потужностей морської авіації РФ. Тепер російська сторона не вважатиме окупований Крим своїм «безпечним тилом».

Сім'ї російських окупантів почали масово тікати з узбережжя біля Маріуполя. Це сталося після вибухів на аеродромі в Криму.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський утворив консультативну раду з питань деокупації та реінтеграції Криму і Севастополя. Він сам її очолив. Володимир Зеленський заявив, що російська війна почалася з захоплення Криму і закінчиться його звільненням

Генерал-майор Дмитро Марченко заявив, що Україна буде відвойовувати Крим військовим шляхом.

View full version