Підготовка до опалювального сезону: в Миколаєві близько 600 проблемних багатоповерхівок

В Миколаєві до 600 багатоквартирних будинків, пошкоджених обстрілами росіян, в яких буде проблемно запустити теплопостачання.

Про це в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ» розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

Він повідомив, що найближчим часом оголосять перелік будинків, в яких потрібно перекривати дахи, заколочувати вікна в залишених квартирах, аби розпочати опалювальний сезон.

— У нас буде список будинків, їх до 600 сьогодні, в яких є проблеми, в яких ми плануємо закривати дахи і так далі, — сказав Олександр Сєнкевич.

Він додав, що міськрада просить допомоги у благодійників, і за їхні кошти купляє матеріали для цих потреб.

Крім того, теплопостачальні підприємства міста планують придбати мобільні котли, які можна буде використовувати в разі пошкодження котельних обстрілами.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Віе також запевняє, що опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки. Примусово евакуювати людей, як в Донецькій області, не планується.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Нагадаємо, що вранці  26 липня російська ракета влучила в одну з котелень Миколаєва. Директор комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов повідомляв, що її полагодять до старту опалювального сезону.

View full version