Сєнкевич вважає, що депутати міськради мають повернутися до розгляду довоєнних питань

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що депутати в онлайн-форматі можуть працювати над питаннями, які мали піти на їхній розгляд до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це він сказав під час інтерв’ю телеканалу ТРК «НІС-ТВ».

Ймовірно, мова йде про земельні питання, що не були розглянуті ще під час попередньої каденції міської ради.

— Я взагалі вважаю, що якщо сьогодні сесія проходить в такому електронному вигляді і депутати можуть працювати, то треба брати всі наші питання, які були накопичені за останні 7 років чи більше, опрацьовувати їх і запускати в роботу. Про це я сказав Дмитру (Фальку, секретарю міськради, — прим.), — відзначив міський голова.

Олександр Сєнкевич

Він також розповів, що Дмитро Фалько готує найближчу сесію міської ради орієнтовно на 25 серпня.

Нагадаємо, під час дії воєнного стану на території Миколаєва депутати можуть збиратися на сесії і комісії дистанційно та засідати в режимі відеоконференції. Відповідні зміни до регламенту вони прийняли 28 липня під час 13-ої чергової сесії Миколаївської міської ради.

Відзначимо, що у Миколаївській міській раді з різних причин під кінець попередньої каденції виявилися нерозглянутими та «зависли» близько 2 тисяч земельних питань. Після виборів 2020 року депутати почали їх розглядати, однак процес був зупинений у лютому 2022 року, в зв'язку з вторгненням РФ.

View full version