У Миколаєві з’явилися борди з вдячністю генералу Марченко — він закликав містян прибрати їх: «Я звичайна людина і просто робив свою роботу»

Генерал-майор Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва до початку квітня, відреагував на борди зі словами вдячності від миколаївців. Він закликав містян не робити цього, оскільки не вважає своєю особистою заслугою те, що місту вдалося уникнути російської окупації.

Про це Дмитро Марченко написав на своїй сторінці у Facebook.

— Шановні миколаєвці, дуже вдячний за вашу довіру і віру, але дуже прошу не робити поки що такого, йде війна і воно (подібні борди, — прим.) не дуже доречно! Дякую і сподіваюсь на розуміння. Вважаю це перебільшенням, це не особисто моя заслуга, що Миколаїв — місто герой, це нам далося потом і кров’ю тисячі солдат, офіцерів, волонтерів і просто людей! — наголосив Дмитро Марченко.

Він закликав замінити борд із його зображенням на борд зі словами вдячності Збройним силам України.

— В армії мінімум 250 тисяч, які заслуговують на повагу, тому змініть на дяку ЗСУ! Не треба дякувати тільки Марченко, чи Кіму, чи Залужному, це колективне досягнення тисячі людей. Я звичайна людина і лише просто робив свою роботу, як інші офіцери і генерали, це великий механізм! Слава Україні, — написав Дмитро Марченко.

Нагадаємо, що Дмитро Марченко командував обороною Миколаєва до початку квітня, після чого його перевели. Голова обласної військової адміністрації Віталій Кім тоді заявив, що генерал Дмитро Марченко виконав на «п'ять із плюсом» завдання з оборони Миколаєва, а потім був переведений для виконання інших важливих завдань.

На початку березня начальник Департаменту патрульної поліції Києва Євген Жуков похвалив генерал-майора Дмитра Марченка. Він зазначив, що координація та взаємодія всіх військових, Нацгвардії та спецназу завдяки Дмитру Марченку на найвищому рівні, і саме тому «рашистські окупанти не можуть пробитися», а «десант окупантів системно утилізується». Пізніше стало відомо, що Маченко знову повертається до міста.

View full version